File A58

De A58 is een oost-westroute in het zuiden van Nederland, die vanaf Eindhoven via Tilburg, Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes als eindpunt Vlissingen heeft. Het is daarmee een belangrijke verbindingsroute tussen de steden van Noord-Brabant en een verbinding met de provincie Zeeland. In zijn totaliteit is deze snelweg 139 kilometer lang en er zijn verschillende trajecten waar regelmatig sprake is van een file A58. Als je een file wilt voorkomen en benieuwd bent naar meer informatie over deze snelweg en de routebeschrijving: lees dan vooral verder.

Routebeschrijving en knooppunten bij een file A58

De A58 begint bij het knooppunt Batadorp, de kruising met de A2, bij Eindhoven, waarna de snelweg in de richting van Tilburg loopt. Nadat de snelweg ten zuiden van Tilburg is geweest, loopt deze door in de richting van Breda, waar het knooppunt Galder volgt. Hier is kort sprake van een dubbelnummering met de A16 die zijn weg vervolgt nar Rotterdam, terwijl de A58 verder gaat richting het westen. De snelweg gaat verder in de richting van Zeeland, passeert hier Goes en komt vervolgens via de open polders aan in Vlissingen, waarmee het de meest westelijk gelegen snelweg van ons land is.

Aanpassingen om een file A58 te voorkomen

De A58 is op het stuk tussen Eindhoen en Breda regelmatig overbelast waardoor er vaak sprake is van een file A58 op dit stuk. Tussen knooppunt Batadorp zijn er al 3 rijstroken in de richting van Tilburg, maar op de overige stukken is er regelmatig een file A58 aangezien deze maar 2 rijstroken tellen. De hoeveelheid file A58 nam de afgelopen jaren alleen maar verder toe, waardoor is besloten om een project te starten om dit traject te verbeden en verdere filevorming te voorkomen.

Mogelijke afritten bij een file A58

De A58 kent ruim dertig afritten die je kunt nemen bij een file A58. De eerste afrit vind je richting Best na het knooppunt Batadorp. Daarna volgen verschillende afritten via Tilburg zoals afrit 10 Tilburg-Centrum-Oost en afrit 12 Tilburg Reeshof, Breda en Roosendaal. Verder richting het westen vind je afrit 28 Bergen op Zoom en na de provinciegrens met Zeeland zijn er afritten richting Yerseke, Kapelle, Goes en Middelburg waar je de A58 kunt verlaten. In Zeeland is ook nog de N58 te vinden in Vlissingen, waar je je weg kunt vervolgen richting de haven van Vlissingen.