File Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en een belangrijke stad voor het wegennet in het oosten van Nederland. De stad is ook belangrijk voor vervoer via het water, aangezien de Rijn door de stad richting Rotterdam loopt. In Arnhem zijn vier grote bruggen te vinden die over deze rivier gaan en ook nog eens twee die over de IJssel lopen. Door de centrale ligging in het land zijn er een aantal belangrijke snelwegen en grote knooppunten te vinden in de regio. Hierdoor is er tijdens de spits, en daar buiten, ook vaak een file Arnhem te vinden. In onderstaande tekst vind je meer informatie over deze snelwegen en de knooppunten die te vinden zijn en regelmatig voor opstoppingen zorgen.

File Arnhem: betrokken snelwegen

In de omgeving van Arnhem liggen meerdere snelwegen die van belang kunnen zijn bij een file Arnhem en in de omgeving. De eerste snelweg is de A12 die vanaf Den Haag richting de Duitse grens loopt en een onderdeel is van knooppunt Velperbroek en knooppunt Waterberg. Een andere belangrijke snelweg die vaak betrokken is bij een file Arnhem is de A50 die van Eindhoven naar Emmeloord loopt. Daarnaast zijn in de omgeving van Arnhem ook nog de A325 richting Nijmegen en de A348 richting Ommen te vinden.

Aansluitingen met de stad bij een file Arnhem

De stad Arnhem zijn een aantal aansluitingen en afritten te vinden die je kunt nemen in het geval van een file Arnhem . De eerste aansluiting is nummer 26 Arnhem-Noord in de A12. Deze aansluiting is gedeeltelijk verworven met het knooppunt Waterberg en is van belang voor het ontsluit in het noordelijke deel van de stad. Een andere belangrijke aansluiting is aansluiting 20 Arnhem-Centrum, die gevonden wordt in de A50. Hier is alleen de relatie Arnhem – Apeldoorn te vinden, waardoor het verkeer van en naar het zuiden gebruik moet maken van aansluiting Arnhem-Noord.

Knooppunten oorzaak voor file Arnhem

In de omgeving van Arnhem zijn een aantal grote knooppunten te vinden. Het eerste knooppunt is knooppunt Waterberg, waar de kruising A12 en A50 plaatsvindt. Een groot knooppunt waar de A12, A348 en de N325 elkaar kruisen is knooppunt Velperbroek. Hier zijn hoge verkeersintensiteiten te vinden waardoor er regelmatig een file Arnhem te vinden is. Een derde knooppunt is Ressen, een klaverblad waar de A15 en de A325 kruisen.