File A59

De Rijksweg 59 bestaat uit een deel autosnelweg A59 en tussen Serooskerke en Hellegatsplein uit de autoweg N59. Het is een oost-westroute en loopt tot aan Oss in Noord-Brabant. De snelweg met een lengte van 142 kilometer kent een erg hoge dichtheid van afritten, met maar liefst 30 afritten, vooral gelegen aan het oostelijke deel van de snelweg. Onderstaand vind je meer informatie over de route van deze weg en worden de belangrijke knooppunten en afritten genoemd die van belang kunnen zijn bij een file A59 .

File A59 en de route

De weg begint als N59 bij Serooskerke en loopt in de richting van Zuid-Holland, waar het knooppunt Hellegatsplein het begin van de A59 markeert. De A59 is hier dubbel genummerd met de A29 en komt vervolgens Noord-Brabant binnen. Niet alleen hier is de snelweg dubbel genummerd, maar dit is op meerdere trajecten het geval, zoals vanaf knooppunt Zonzeel, waar de A59 samenloopt met de A16. Bij knooppunt Hooipolder is de A59 geregeld met verkeerslichten en kruist hier de A27. Dit knooppunt is een deel van het traject waar tijdens spitsuren regelmatig sprake is van een file A59 . Vervolgens gaat de snelweg verder richting ’s-Hertogenbosch en bij knooppunt Paalgraven sluit de A59 aan op de A50, richting Nijmegen en Zwolle.

Knooppunten en een file A59

De A59 kent meerdere grote knooppunten die vaak zorgen voor een file A59. Allereerst is het knooppunt Klaverpolder met de A16 richting Dordrecht en Rotterdam een druk bereden stuk. Ook knooppunten Zonzeel en Hooipolder met respectievelijk de A16 richting Breda en de A27 richting Utrecht zorgen regelmatig voor een file A59. De A59 kruist vervolgens ook nog zowel de A2 richting Utrecht als richting Eindhoven en het laatste knooppunt is deze richting Paalgraven, waarbij de A50 richting Nijmegen wordt gekruist.

Belangrijke afritten bij een drukke file A59

Zoals eerder vermeld kent deze autosnelweg een groot aantal aan afritten die je kunt nemen als er sprake is van een file A59 tussen de grote knooppunten. Op de N59 zijn geen afritten, maar wel meerde verkeerslichten waar je je weg bijvoorbeeld richting Nieuwerkerk kan vervolgen. De eerste afrit van de officiële snelweg is afrit 23 richting Willemstad en meer richting het oosten vind je meerdere afritten richting Waalwijk en ’s-Hertogenbosch. Aan het einde van de snelweg zijn afrit 48 Rosmalen, afrit 51 richting Nuland en afrit 52 richting Oss te vinden.