File Breda

Breda is een stad gelegen in het westen van de provincie Noord-Brabant, op kleine afstand met de Belgische grens. Via de A16 ben je in een ruim half uur in Antwerpen en in slechts een kwartier bij de grens. De stad is goed bereikbaar via een aantal grote Nederlandse snelwegen, aangezien er een soort vierkant van snelwegen rondom de stad te vinden is. Over de verschillende snelwegen waarmee je Breda kunt bereiken, de aansluitingen met de stad en met welke knooppunten je rekening kunt houden om een file Breda te ontwijken, lees je meer in onderstaande tekst.

Het wegennetwerk en een mogelijke file Breda

Er zijn verschillende snelwegen waarmee je Breda kunt bereiken. Allereerst is de stad vanuit Rotterdam via de A16, die ten westen van de stad loopt, goed te bereiken. Via knooppunt Galder kom je op de A58 in de richting van Eindhoven. De A58 loopt vanaf Eindhoven, via Tilburg en Breda richting Vlissingen in Zeeland en is een belangrijke weg door het zuiden van Brabant. De derde snelweg in de omgeving van Breda is de oostelijk gelegen A27, die ontspringt uit de A58 bij knooppunt Sint Annabosch. De vierde snelweg, die het vierkant om de stad compleet maakt A59, die vanuit het westen richting Oss loopt.

Aansluitingen bij een file Breda

Breda is goed te bereiken via een aantal aansluitingen vanuit de omliggende snelwegen. Allereerst is aansluiting 15 richting Breda in de A16 en de A58 en is via een weefvlak verbonden met het knooppunt Pinceville. Een andere aansluiting is te vinden in de A27 met eveneens het nummer 15. Rondom de stad zijn verschillende afritten te vinden waar je de snelwegen kunt verlaten in het geval van een file Breda .

File Breda: druk bereden knooppunten

Doordat er een groot aantal snelwegen om de stad heen liggen, zijn er ook verschillende drukke knooppunten te vinden. Knooppunt Sint Annabosch, de kruising tussen de A27 en de A58 zorgt regelmatig voor een file Breda tijdens de spitsuren. Als je verder doorrijdt richting het westen op de A58 vind je het knooppunt Galder, waar het ook erg druk kan worden. Vervolg je je weg richting het noorden via de A16 kom je bij knooppunt Princeville, waarna je knooppunt Zonzeel met de A59 bereikt. Het knooppunt tussen de A27 en de A59 is knooppunt Hooipolder en is een belangrijke kruising tussen een grote noord-zuidroute en oost-westroute, waardoor hier vaak opstoppingen en een file Breda te vinden zijn.