File Den Bosch

Den Bosch, met als officiële naam ’s-Hertogenbosch, is een centraal gelegen stad en tevens de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Het is een belangrijke verbinding voor de noord-zuidroute A2 richting Amsterdam en ook voor de oost-westroute van de A59 die vanuit Zeeland richting Oss loopt. Den Bosch bezit een ringweg die bestaat uit deze twee snelwegen en daarnaast de A65. De ring is een druk bereden weg waar relatief vaak een file Den Bosch voorkomt. Meer informatie over de ring, de betrokken snelwegen, de knooppunten en de oorzaken van een file Den Bosch vind je in onderstaand artikel.

File Den Bosch: de routebeschrijving en betrokken snelwegen

De ring van Den Bosch kent geen officieel beginpunt, maar gezien de oplopende nummering vanaf knooppunt Empel wordt dit als beginpunt gezien. Knooppunt Empel is een belangrijk knooppunt in de A2 met de A59, waarna het dubbel genummerd doorgaat in de richting van knooppunt Hintham. Een stuk verder na dit knooppunt zijn de afritten in de richting van Veghel en Sint Michielsgestel te vinden, waarna het knooppunt Vught met de A65 te vinden is. Na een klein stuk A65, een korte snelweg die tussen Tilburg en Den Bosch loopt, volgt de ring een stuk randweg, die vervolgens aansluit op de A59. Na afrit Engelen en afrit 47 in de richting ’s-Hertogenbosch-Maasport komt de ring weer terug op knooppunt Empel met de A2.

Belangrijke afritten en aansluitingen bij een file Den Bosch

In de omgeving van Den Bosch zijn op de verschillende snelwegen een aantal afritten te vinden die je kunt nemen als er sprake is van een file Den Bosch . Aangezien de stad een centrale ligging heeft is er op de A2 en de A59 in de omgeving vaak een file Den Bosch te vinden. Op de A2 kun je de snelweg dan verlaten op afrit 21 en 22, respectievelijk richting Veghel en Sint Michielsgestel. De A65 is via één afrit te verlaten, afrit 1 richting Vught-Centrum. De derde snelweg, de A59 valt te verlaten via afrit 46 richting Engelen en 47 richting ’s-Hertogenbosch-Maaspoort.

Ombouw A2 om file Den Bosch te voorkomen

In 2006 begon de ombouw van een deel van de A2 en de knooppunten Empel en Hintham, om op deze manier de file Den Bosch af te laten nemen. Toen in 2010 de snelweg werd opengesteld verdwenen de files als sneeuw voor de zon.