File N325

De N325 is een niet-autosnelweg in de provincie Gelderland en wordt gecombineerd met een stuk autosnelweg A325. De snelweg van ongeveer 27 kilometer lang begint bij Beek, bij de grens met Duitsland, en loopt naar het knooppunt Velperbroek in de A12. Meer informatie over een mogelijke file N325 , de routebeschrijving en de belangrijke knooppunten die je tegenkomt op deze weg kun je vinden in onderstaande tekst, dus lees vooral verder.

De routebeschrijving bij een file N325

Het zuidelijke deel van de N325 begint bij het plaatsje Beek, ten zuidoosten van Nijmegen. De weg loopt in de noordwestelijke richting en komt hierbij een aantal kruispunten tegen, zoals deze bij Beek, Ubbergen en Ooij. Het kruispunt bij Beek is geregeld met verkeerslichten en hier wordt de N840 richting Millingen gekruist. Na de kern van Nijmegen wordt de Waalbrug Nijmegen gepasseerd en na het knooppunt Ressen gaat de N325 over in de A325.
De A325, die 8 kilometer lang is, bedient Elst en een aantal woonwijken van Arnhem. De A325 eindigt op het Nijmeegseplein, waar je naar het centrum van Arnhem kunt gaan als je rechtdoor gaat en naar een aantal nieuwere woonwijken bij het vervolg in de westelijke richting. Het vervolg van de N325 is te vinden richting het oosten, en loopt richting knooppunt Velperbroek. Dit noordelijke deel van de N325 van 7 kilometer lang gaat over de Andrej Sacharovbrug en heeft nog 2 kruispunten. De N325 eindigt op het knooppunt Velperbroek, waar de A12 loopt en in de rechtdoor gaande richting de A348 te vinden is.

Drukke kruisingen en file N325

De N325 bestaat uit een aantal kruispunten waar een mogelijke file N325 kan optreden. Een onderdeel van de A325 bezit bijvoorbeeld maar 3 rijstroken, terwijl er voor de hoeveelheid voertuigen wel 4 rijstroken nodig zijn. Het kruispunt mag echter wettelijk niet meer dan 3 rijstroken hebben, dus het is nog onbekend hoe het kruispunt verbeterd kan worden om drukte op de A325 en een mogelijke file 325 te voorkomen.

Kruispunten en afritten bij een file N325

Bij een file N325 kan het handig zijn om een andere route te nemen en op een van de kruispunten de weg te verlaten. De N325 kent meerdere kruisingen, waarvan degene bij Beek de eerste is. Net voordat de A325 wordt bereikt, is er een afslag in de richting van Oosterhout-Noord, waarna het eerste knooppunt op de A325: Knooppunt Ressen, volgt.