File Almere

Almere is een stad en gemeente met dezelfde naam in de provincie Flevoland. De stad is erg nieuw en is in de tweede helft van de twintigste eeuw opgezet met de eerste woningen opgeleverd in 1976. Rondom de stad zijn een aantal grote wegen te vinden, waarvan de A6 en de A27 de belangrijkste verbindingen zijn met de stad. Naast deze twee snelwegen zijn er ook nog een aantal N-wegen te vinden, waarvan de N305 en de N702 de belangrijkste zijn. Meer informatie over deze snelwegen, een mogelijke file Almere en afritten om deze snelwegen te ontwijken vind je in onderstaande tekst.

Belangrijke snelwegen veroorzaken file Almere

Er zijn twee belangrijke snelwegen die in de regio van Almere liggen en daar voor een file Almere kunnen zorgen. De eerste snelweg die via Almere loopt is de A6 die vanuit Knooppunt Muiderberg, ten oosten van Amsterdam, via Lelystad naar Knooppunt Joure loopt. Deze snelweg is een belangrijke noord-zuidroute voor de provincies Flevoland en Friesland en kan daarom ook vaak voor een file Almere zorgen. De andere snelweg in de omgeving van deze stad in de A27 die vanuit Breda via Utrecht richting Almere loopt.

File Almere: druk bereden knooppunt

Aangezien Almere geen enorm centrale ligging heeft waar een groot aantal snelwegen samenkomen, zijn er ook niet enorm veel grote knooppunten te vinden. In de buurt van Almere is er één groot knooppunt te vinden: knooppunt Almere, dat is uitgevoerd als een half turbineknooppunt, waar de A27 op de A6 eindigt. In de toekomst zijn er plannen om de A6 te verbreden als onderdeel van het Schiphol – Amsterdam – Almere project, waarbij ook dit knooppunt zal moeten worden aangepast en zal worden vormgegeven als een parallelstructuur.

Meerdere afritten bij een file Almere

Vanuit de twee snelwegen zijn er in totaal 9 afritten richting verschillende gebieden in en rondom de stad. Via deze afritten kun je de snelweg verlaten bij een drukke avond- of ochtendspits met een file Almere. In de A6 zijn de meeste afritten te vinden, waarvan afrit 2 richting Almere-Poort de eerste is. Daarna volgen er nog afritten richting Almere-Stedenwijk, Almere-Haven, Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Regenboogbuurt en uiteindelijk afrit 8 richting Almere-Oostvaarders. Vanuit de A27 kun je Almere via twee afritten verlaten, namelijk afrit 36 richting Almere Haven en afrit Almere Hout, waarna de snelweg in knooppunt Almere eindigt en overgaat in de A6 in de richting van Lelystad.