File Rotterdam

Rotterdam is een stad in Nederland en zelfs de grootste stad in de provincie Zuid-Holland. Het is een belangrijke stad voor de economie van het land en daarnaast telt de stad ook meerdere grote snelwegen en knooppunten. De Ring Rotterdam, ook wel de Ruit van Rotterdam genoemd, is een ringweg die bestaat uit de A4 in het westen, de A15 in het zuiden, de A16 in het oosten en de A20 in het noorden. De ring kent enorm hoge verkeersintensiteiten en bestaat uit een aantal drukke knooppunten. Meer informatie over deze snelwegen, de knooppunten en de oorzaken van een file Rotterdam vind je in onderstaande tekst.

Drukke ringweg en file Rotterdam

De A4, die vanuit het zuiden via Rotterdam naar Amsterdam loopt, vormt het westelijke deel van de ringweg. In dit deel van de ring vind je onder andere de Beneluxtunnel en het knooppunt Kethelplein met de A20 en knooppunt Benelux met de A15. Na dit laatstgenoemde knooppunt gaat de ringweg over in het zuidelijke deel dat wordt gevormd door de A15. Hier is knooppunt Vaanplein met de A29 en knooppunt Ridderkerk met de A16 te vinden, waar regelmatig een file Rotterdam voorkomt. Vervolgens start het oostelijke deel van de ring, de A16, waar ook de drukke van Brienenoordbrug ligt. Via knooppunt Terbregseplein kom je vervolgens op de A20, de Ring Noord, terecht. Hier is knooppunt Kleinpolderplein met de A13, en uiteindelijk weer knooppunt Kethelplein met de A4.

File Rotterdam en de van Brienenoordbrug

De Van Brienenoordbrug een van de drukste stukjes snelweg van Nederland en een belangrijke brug die vaak voor een file Rotterdam zorgt. Deze boogbrug over de Nieuwe Maas met een lengte van 300 meter telt maar liefst 12 rijstroken en is enorm druk bereden. In 2015 reden er zelfs dagelijks 229.000 voertuigen over de brug, een enorm hoge verkeersintensiteit. Rotterdam is een groeiende stad en belangrijk voor de Nederlandse economie en daarmee zal het verkeer op deze brug alleen maar verder toenemen.

Afritten bij een file Rotterdam

Er zijn verschillende afritten die je kunt nemen als je niet in een file Rotterdam wilt komen te staan. Vanaf de A4 kun je de snelweg verlaten via afslag 17 richting Pernis en dezelfde richting kun je op vanaf de A15. De A16 kent meerdere afritten waaronder afrit 24 richting Rotterdam-Feijenoord en afslag 26 richting Rotterdam-Kralingen. De noordelijke ring kun je verlaten via 6 verschillende afritten, waarmee je ook richting Schiedam kunt gaan.

Overnachten langs snelweg Rotterdam?

Moet je voor een meeting in de ochtend in Rotterdam zijn? En wil je voorkomen dat je te laat komt door een file? Dan kan je altijd overwegen een hotel langs de snelweg te boeken. Via de website Tussenstop.com kan je eenvoudig een hotel vinden en boeken langs jouw route. Dit kan je ook gebruiken tijdens een autovakantie waarbij je ervoor kan kiezen om een Formule 1 Hotel te boeken.